České hlavičky 2016

Učená společnost Česká hlava PROJEKT nabídla studentům naší školy 45 čestných vstupenek

V úterý 15. listopadu jsme byli pozváni na prestižní ceremoniál udělování cen nejlepším českým středoškolským studentům České hlavičky 2016. Učená společnost Česká hlava PROJEKT nabídla studentům naší školy 45 čestných vstupenek. S radostí jsme se svátečně oblékli a vypravili autobus do brněnského SONO centra.

Nechali jsme se inspirovat sedmi laureáty jednotlivých cen, poslechli si jejich životní příběhy. Při vyhlašování jsme ocenili pohotový humor moderátora večera Martina Dejdara a Veroniky Hong a živé vystoupení skupiny Mandrage.

Projekt České hlavičky je ucelený program zaměřený na podporu nadaných studentů v technických a přírodovědných oborech, na zvýšení zájmu mladých lidí o studium těchto oborů na středních a vysokých školách a rozvíjení zájmu o tyto obory, případně i o vědeckou kariéru. Je zaměřen na středoškolskou mládež. Je organizován a realizován společností Česká hlava PROJEKT, z.ú.. a ve spolupráci s Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Vysokou školou ekonomickou v Praze a sponzorskými partnery projektu.

 

Mgr. Iva Burešová, ing. David Kuhn

 

PS: Pokud vás zajímá, jestli jsme vidět v České televizi, podívejte se na záznam večera.

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/11382499586-ceske-hlavicky-2016

      Fotky najdete na http://www.ceskahlava.cz/cz/fotografie-ceske-hlavicky/