Charizmatická konference

Ohlédnutí za KCHK 2015

 


„S láskou na něj pohleděl“ (Mk 10,21) – ohlédnutí za KCHK 2015


Pokud jste si někdy přáli vidět, jak vypadal více než pětitisícový zástup lidí, který podle evangelia Ježíš nasytil několika chleby a rybami, měli jste dne 12. července 2015 tuto možnost v pavilonu F brněnského výstaviště. Uskutečnila se zde slavnostní bohoslužba, která uzavřela letoší ročník katolické charismatické konference, a toto přirovnání pronesl jeden z hlavních organizátorů Josef Dvořáček. Mottem konference však byla slova z jiného biblického příběhu - o bohatém mladíkovi, který chce mít podíl na věčném životě.
Mezi jejím zahájením ve středu 8. července v katedrále sv. Petra a Pavla a touto závěrečnou bohoslužbou bylo pět bohatě naplněných dnů, během nichž pozvaným hostům naslouchalo více než 7 300 lidí. Hlavním hostem konference byla Michelle Moran, která se věnovala tématu Ježíšova volání a evangelizace. Záštitu nad celou akcí převzal brněnský biskup Mons. Vojtěch Cikrle a také náměstek hejtmana Stanislav Juránek.
Kromě naslouchání moudrým slovům přednášejících si účastníci mohli vybrat z dalšího bohatého programu, v němž nechyběla hudba úžasné konferenční kapely na večeru chval, několik divadelních představení pro děti i dospělé, biblické tance, možnost tichého pokleknutí v kapli, duchovního rozhovoru nebo společné modlitby v rámci modlitebního večera. Děti si pak přišly na své v paralelní dětské konferenci, dospělí si užili radostná setkání s kamarády a přáteli při sklence vína nebo během celého programu.
Věříme, že skrze toto všechno mohli účastníci zaslechnout Ježíšovo volání k tomu, aby spočinuli v jeho pohledu a nasytili se jeho láskou a blízkostí. Za vytvoření této příležitosti děkujeme hlavním organizátorům konference, oranžovožluté armádě pomocníků, přednášejícím i všem ostatním, kdo na konferenci sloužili, a především Duchu svatému. Věříme, že bude tím nejdůležitějším hostem také na příští konferenci, která se na stejném místě uskuteční ve dnech 6.-10. 7. 2016.

Oficiální webové stránky


Více se dozvíte na:

[youtube|BaFO5ZkgA0Y|800|420]

[youtube|mSloXxX8JvI|800|420]