Dvě vítězství pro studentky z kvarty

Studentky bodovaly v soutěži v německém jazyce

Začátkem dubna se v pardubickém Divadle 29 konalo krajské finále soutěže v předčítání v německém jazyce "Bücherwurm 2017". Účastníci soutěže tento rok předčítali z knihy "Děvčátko Momo a ukradený čas" od Michaela Endeho.

Studenti Biskupského gymnázia bojovali o umístění hned ve třech soutěžních kategoriích, z nichž nakonec dvě vyhráli. V kategorii II- nižší gymnázia- se na prvním místě umístila studentka kvarty Adéla Pivničková. Porotu, která se převážně skládala z rodilých mluvčích, přesvědčila o zaslouženém vítězství svojí krásnou výslovností a poutavým přednesem.

Pro tento rok vyhlásila porota také zcela novou kreativní kategorii VI, ve které studenti mohli předvést vystoupení v německém jazyce s maximální délkou 5 minut. O tuto novou kategorii byl též mimořádný divácký zájem. Studentky kvarty Marie Drdlová a Adéla Bodláková si připravily taneční vystoupení, během něhož Maruška německy přednesla příběh dívky Momo a společně s Adélou předvedly tanec s baletními prvky. Nakonec jim jejich vystoupení vyneslo v celkovém hodnocení první místo.

Dívky měly obrovskou radost. Tento den si skvěle užily a navíc si pochutnaly na odměně, sladké perníkové knize.

Srdečně blahopřejeme k umístění a přejeme mnoho skvělých nápadů i pro příští ročníky soutěže:-)

 

Vyučující německého jazyka