Evropský den jazyků

Španělsko

V rámci projektové výuky a u příležitosti Evropského dne jazyků proběhla na Bigy i letos každoroční prezentace jednoho z evropských jazyků.

Tentokrát byla studentům Primy a Sekundy představena španělština, která se na Bigy vyučuje jako druhý cizí jazyk a je součástí pestré nabídky nepovinných předmětů.

Žáci se mimo jiné dozvěděli, na kterých kontinentech a v kolika zemích je dnes španělština oficiálním úředním jazykem, kolik miliónů lidí se tento oblíbený jazyk učí, kdy, kde a jak španělština vznikala a jak zní dnes. To svým mladším spolužákům předvedly nadané studentky Kvarty v několika krátkých rozhovorech.

Studenti pozorně naslouchali, někteří správně odhadli témata dialogů a své starší spolužačky odměnili zaslouženým potleskem. Nechybělo povídání o Španělsku – zemi, která je nám ze všech španělsky mluvících oblastí geograficky a kulturně nejblíž.

Na závěr si prezentované informace žáci zopakovali formou krátkého kvízu. Motivací pro rychlé a správné odpovědi byly drobné tematické odměny z Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy.

Mgr. Jaroslava Řetická

gallery