Exkurze I. B do údolí řeky Doubravy

Procházka studentů údolím Doubravky

Exkurze I. B do údolí řeky Doubravy

    Máme tu konec školního roku. Ten letošní asi si většina studentů z I. B bude pro příště spojovat s jednou akcí – s exkurzí do údolí řeky Doubravy. Proč ne všichni? Protože náš skvělý kolektiv byl naneštěstí tentokrát ochuzen o „gedeonisty“, kteří zůstali ve škole a pilně secvičovali muzikál. I přes tento nedostatek jsme si ale tu dlouhou procházku, spojenou s biologií a zeměpisem, dokázali užít.

   Vyrazili jsme v úterý 26. 6. 2012 z vlakového nádraží. Všichni přišli včas – první úspěch! A na ten se začaly nabalovat další. Počasí nám přálo, kolem nás bylo neustále něco k vidění, svačinu nikdo nezapomněl. Během cesty jsme uváděli do praxe naše poznatky z vyučování (poznávání rostlin, atd.), a k již získaným vědomostem jsme si doplňovali některé zajímavosti. Paní profesorka Paclíková nám prostě nedala možnost začít se nudit! Nakonec jsme se unavení, ale šťastní vrátili zpátky do Žďáru na nádraží a odtud už každý sám do tepla svého domova.

   Výlet do přírody na konci vyčerpávajícího školního roku se, jak z celého srdce doufám, všem zúčastněným moc líbil. Mně tedy ano. Vždyť taková procházka v přírodě, to je možnost načerpat nové síly a chuť do života…

                                                                                                                                                 Nikola Švárová , I. B