Moje cesta do Bukurešti.

ETwinnigový seminář.

Moje cesta do Bukurešti.

ETwinnigový seminář v hlavním městě Rumunska.

Ve dnech 23. až 25. listopadu jsem měla možnost , spolu s dvěma dalšími kolegy z České republiky, účasti na Mezinárodním eTwinningovém kontaktním semináři v hlavním městě Rumunska- Bukurešti. Semináře se zúčastnilo více než 60 zátupců z Rumunska, Polska a Moldavské republiky.

Hlavním cílem semináře bylo najít partnerskou školu pro realizaci virtuálního projektu a to se nám podařilo, takže budeme spolupracovat s pěti školami ze všech výše uvedených zemí. Největší devizou takových seminářů je však mezinárodní atmosféra, příležitost komunikovat v angličtině a seznámení se s kulturou pořádající země. A tak jsem měla možnost vidět druhou největší stavbu na světě - Palác lidu, který nechal postavit rumunský diktátor Ceausescu, staré ortodoxní katedrály , ale I stavbu nové katedrály, která má pojmout pět tisíc věřících.

Bukurešt je nazývana Paříží Balkánu a najdete tam nejen Vítězný oblouk, ale také široké a dlouhé bulváry, které jsou podobné těm pařížským. Mohu také konstatovat, že během svého krátkého pobytu jsem se setkala pouze s milými a ochotnými lidmi a i rumunská kuchyně byla velmi chutná.

Stinnou stránkou naší cesty bylo velké zpoždění letadel a při řešení problémů jsem si uvědomila, jak je angličtina v dnešní době důležitá.  

Mgr. Dagmar Tulisová

gallery