Opětovný úspěch v celostátním finále Fyzikálního duetu

Jan Wasserbauer a Dominik Verner (prima) zvítězili v rámci projektu NaturTech v celostátním finále soutěže "Fyzikální duet".

Již druhým rokem se žáci naší školy účastní soutěže "Fyzikální duet" organizované v rámci projektu NaturTech. Tento projekt vzešel ze spolupráce vysokoškolských pedagogů, vědců a studentů VUT v Brně a Masarykovy univerzity.

Loni se soutěže zúčastnila děvčata Anna Wasserbauerová a Veronika Suchá, která v celostátním finále obsadila druhé místo.

Letos soutěž zaujala naše nejmladší žáky Jana Wasserbauera a Dominika Vernera. První kolo soutěže je korespondenční, soutěžní dvojice si během něj zvolí některé z nabízených témat, v jeho rámci navrhne a zrealizuje vlastní experiment a svoje výsledky odešle porotě.
Z došlých příspěvků odborná porota vybrala osm nejlepších (4 v kategorii Laurel pro žáky druhého stupně ZŠ a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií a 4 v kategorii Hardy pro studenty SŠ).

Kluci si vybrali téma "Kyvadlo". Navrhli, postavili, změřili, vypočítali, zdokumentovali... a obdrželi pozvánku do celostátního finále, které se letos konalo v sobotu 27. 4. 2013 v prostorách Informačního centra JE Dukovany.

Do Dukovan přijeli, svoji práci obhájili ... a zvítězili.

Jan Wasserbauer a Dominik Verner

Gratulujeme!!!

Za komisi Fyzika ICT Mgr. Simona Kadlčíková

gallery