Padesát tisíc pro charitu

Výtěžek Dobročinného jarmarku

Na Biskupském gymnáziu a Střední škole gastronomické Adoplha Kolpinga se v prosinci uskutečnil 2. ročník Dobročinného vánočního jarmarku, který jsme kvůli současné situaci uspořádali online.

Studenti, rodiče, zaměstnanci a přátelé obou škol přinesli do školy své rukodělné výrobky, které jsme nafotili a umístili na speciálně připravený e-shop. Množství výrobků naprosto předčilo naše očekávání. Sešlo se nám 586 krásných originálních výtvorů, takže bylo opravdu z čeho vybírat. Mimořádný byl také zájem u nakupujících, výrobky na internetu doslova mizely před očima.

Společně se nám podařilo vybrat 50 846. Tato částka byla předána Oblastní charitě ve Žďáře nad Sázavou zajišťující pomoc rodinám, které se ocitly ve složité finanční situaci a kterých kvůli současným opatřením vlády přibývá.

Chtěli bychom touto cestou velmi poděkovat našim studentům, jejich rodičům, zaměstnancům obou škol, kteří se na jarmarku podíleli, a médiím za propagaci.

Přejeme Vám pevné zdraví, optimismus, úspěchy v osobním i pracovním životě a těšíme se na setkání při 3. ročníku Dobročinného jarmarku.