Projektová hodina studentů posledního ročníku

Dozvěděli jsme se, jaká jídla se vaří v tradiční ruské kuchyni

Věnovat poslední hodinu před začátkem předmaturitního režimu prezentacím nebo připravit projektovou hodinu spojenou s ochutnávkou? Řešení bylo jednoznačné - budeme vařit!

Všichni jsme připravili doma podle ruských receptů různé moučníky, cukroví, pomazánku z mrkve, tvarohové syrniky, pohankové palačinky se smetanou a s medem. Ve třídě jsme naše výtvory ochutnali a pohostili i své spolužáky ze skupiny němčiny. 

Tradiční ruská kuchyně je jednodušší než italská nebo francouzská, je založená na nejrůznějších úpravách zeleniny, ovoce, méčných výrobků a obilovin, z nichž se často připravují kaše. Maso se hodně používá v mleté podobě jako náplň do pirožků a pelmení. A všichni jistě slyšeli o pravém kaviáru z jesetera nebo o červeném z lososa. Letos jsme bohužel nesehnali nápoj zvaný kvas, který se v létě v Rusku prodává na ulicich a je velmi osvěžující a zdravý. Přesto nám hodina příjemně utekla.

Приятного аппетита всем!