Setkání s výjimečnou ženou

Vrchní státní zástupkyně na Bigy

Ve čtvrtek 17. 3. navštívila naši školu paní Lenka Bradáčová, vrchní státní zástupkyně Vrchního státního zastupitelství v Praze. Ve večerních hodinách se v budově školy konala beseda s touto ženou. My jako studenti společenskovědního semináře jsme měli možnost se besedy, která byla přístupná také zaměstnancům i veřejnosti, zúčastnit.

            Přednáška začala přivítáním paní Bradáčové, která se následně ujala slova a představila nám sebe a svoji práci. Vysvětlila nám několik základních pojmů a principů, na kterých je postavena česká legislativa. Vyprávěla o některých svých zkušenostech, které během kariéry získala. Také se pozastavila nad tím, jakým způsobem nás ovlivňují média a proč není legislativa mediálně populární. Nakonec přišla chvíle na dotazy z publika, kterých padlo mnoho. Otázky se týkaly aktuálních témat, např. války na Ukrajině a s ní spojeného válečného práva, ale také starších soudních kauz. Paní Bradáčová na všechny dotazy podrobně odpověděla a představila nám svůj pohled na věc. Po poslední odlehčující otázce jsme se s ní rozloučili a rozešli se domů plní dojmů z tohoto zajímavého setkání.

            Beseda byla velice zajímavá a přínosná. Získali jsme mnoho nových informací a zjistili, jak vlastně soudnictví funguje. Potkat tak významnou, vysoce postavenou, ale zároveň velmi milou a usměvavou ženu pro nás byla čest. Děkujeme za tuto příležitost.

Bára Hrnčířová, septima