Úspěchy ve školním roce 2019/20

Co se nám obzvláště povedlo v neobvyklém školním roce 2019/20?

I letošní školní rok, ač se v mnohém lišil od všech předchozích, přinesl spoustu úspěchů a vynikajících umístění našich studentů v různých oborech a různých soutěžích.

Jsme rádi, že někteří studenti nerozlišují jednotlivé obory a sbírají úspěchy v různých předmětech. To se v závěru školního roku projevilo i v tom, že jsme v soutěži Talent Vysočiny obdrželi tři úspěšné nominace, jmenovitě to byli:

Sylvie Troubilová z tercie, která dosáhla krásných výsledků nejen v oblasti humanitní, ale i v matematických a logických soutěžích, včetně postupu do celostátního kola.

Michal Vosyka ze septimy, ten bodoval v matematice, fyzice a napsal vynikající seminární práci v chemickém semináři.

Třetí z nominovaných z naší školy je Tereza Marková z kvarty v humanitním oboru pro základní školy.

 Mezi další úspěchy můžeme uvést krásné umístění Terezy Culkové z kvinty, která získala 2. místo v krajském finále soutěže S Vysočinou do Evropy, šest žáků různých ročníků zabojovalo v krajském kole soutěže Bible a my, týmy naší školy zabodovaly ve Fyziklání 2020, stejně jako v soutěži Náboj Junior.

Máme také talenty na jazyky! Jsou to například Tadeáš Stránecký z oktávy, který si zasloužil  6. místo v celostátním finále soutěže Juvenes Translatore (z 456 účastníků z celé ČR a předávání ocenění jsme  mohli  sledovat v přímém přenosu) nebo David Kuhn ze sexty, ten zase získal 5. místo v      celostátní soutěži  CJV MU Nejlepší studentská úvaha v anglickém jazyce na téma Role studentů v současné společnosti, několik studentů úspěšně absolvovalo mezinárodní jazykové zkoušky a nebo dobře reprezentovali na jazykových soutěžích.

 V červnu nás opět potěšila Adéla Pivničková ze septimy, která se zúčastnil finále soutěže v německém předčítání, a i přes technické nároky obsadila opět první místo mezi středoškoláky

 V oblasti SOČ můžeme zmínit Tomáše Melichara nebo Jana Wasserbauera, oba z oktávy- ti se se svými studentskými pracemi neztratili ani na krajské úrovni.

 Potěšily nás i výsledky Dějepisné soutěže pro gymnázia ČR a SR, kde studentky

Anna Tomšíková (3. B), Anežka Miškovská (sexta) a Eva Černá (kvinta)  vybojovaly 24. místo ze 75 zúčastněných škol).

 A co teprve oblast tělovýchovy- tam jsou výsledky přímo fantastické!

  • - v přespolním běhu chlapců jsme zaznamenali postup do krajského kola
  • - na krajské úrovni se neztratily ani naše volejbalistky
  • - tým házenkářů získal třetí místo v celostátním finále

a bomba závěrem- stolní tenistky Alžběta Švomová (3.B)                         

Lucie Janáčková a Anneta Landsmannová (obě kvinta)      obsadily 1. místo -v celostátním  kole a postupují na Mistrovství světa v Číně.  

Výčet úspěchů by mohl být ještě bohatší, kdyby nebylo karantény a zrušení všech celostátních kol a dalších soutěží.

 Podrobnější přehled úspěchů najdete v přiložené tabulce.

Tabulka úspěchů za školní rok 2019/2020

Přestože to byl podivný školní rok a přednost často dostávaly jiné priority, nepřejeme si, aby úspěchy našich studentů zapadly a chceme všem, kteří se zapojovali v různých oborech nad rámec svých studijních povinností moc poděkovat. Velký dík patří také všem pedagogům, kteří na tom všem mají velký podíl.

Závěrem bychom chtěli všem popřát pevné zdraví, krásné léto a hodně dalších úspěchů,

už teď se těšíme na další oslňující výsledky.

 

Dagmar Tulisová