Užovka sarmatská na BIGY

Vtipné, zábavné a hlavně poučné biologické přednášky s panem Maláčem

gallery

Přesně v tomto duchu se nesly v pátek 19.11. 2021 v hodinách biologie  přednášky o obojživelnících a plazích ČR, které si pro několik tříd nižšího a vyššího gymnázia připravil a odprezentoval pan Martin Maláč, mluvčí ZOO Jihlava.

Pan Maláč je sympatický vášnivý zoolog, který se mimo jiné skupiny živočichů zajímá se zálibou o netopýry, obojživelníky a plazy, což dosvědčuje stovka hadích mazlíčků, která mu dělá doma společnost. Studenty BIGY dokázal nadchnout nejenom svým zajímavým výkladem, příběhy z terénu, nádhernými autorskými fotografiemi, ale také překvapením, které si střežil v bavlněném pytlíčku ve své krosně. Studentům na konci přednášek doslova vyrazil dech jedním ze svých hadích mazlíčků – užovkou sarmatskou (Elaphe sauromates), kterou si dokonce mohly silné povahy pohladit.

Přednášky byly v této „zvláštní nelehké“ době zpestřujícím prvkem hodin biologie. Panu Maláčovi velice děkujeme a těšíme se na příští týden, na jistě zajímavé hodiny biologie o netopýrech, které si pro nás připravil jeho kamarád Lukáš Jurek.