Víte, jak vypadá bakterie ve 3D? My už ano!

...a nejen to. Díky interaktivním vzdělávacím pomůckám od Corinth Classroom jsme zase o krok blíže ke škole hrou.

Biskupské gymnázium se v minulých dnech připojilo mezi uživatele vzdělávací aplikace Corinth Classroom. Aplikace je výsledkem spolupráce s učiteli, studenty, experty na vzdělávání a špičkovými univerzitami, jako jsou kalifornský Stanford nebo Karlova univerzita. Jde o jakousi vizuální knihovnu výukových interaktivních 3D pomůcek, které lze přes QR kód či odkaz nasdílet žákům do jejich zařízení (mobil, tablet, notebook…).

Výklad je tak mnohem názornější a atraktivnější, ať už se jedná o výuku prezenční či distanční. V Corinth knihovně je možné prozkoumat anatomii a morfologii člověka, zvířat a rostlin, lze nahlédnout do geologických procesů v přírodě. Není opomenuta ani chemie a fyzika, kde jsou k dispozici různé animace pokusů či modely mikroskopických struktur, jako jsou atomy a krystalové mřížky. Moc hezky je v rámci aplikace zpracována astronomie, která nabízí 3D modely vesmírných soustav a těles, a to jak planet, tak například i modely vesmírných sond a teleskopů. Na své si přijdou také milovníci geometrie, kde jsou vizualizována různá prostorová tělesa. Zajímavou tečkou je oblast kultury, ve které je možné obdivovat světovou architekturu. Většinu obrázků lze propojit s brýlemi pro virtuální realitu a finální zážitek tak člověku navodí pocit, že si na prohlížený objekt může doslova sáhnout.

Věříme, že moderní technologie nemusí být nutně zlý pán, právě naopak. S trochou pomoci a velkou dávkou nadšení mohou být především dobrý sluha.

Tak ať nám dobře slouží!

gallery