Z republiky ve stolním tenisu se vracíme devátí.

Bojovat s nejlepšími školami v zemi se vydaly dvě studentky nižšího gymnázia

Na Mistrovství republiky základních škol (8. a 9. tříd) ve stolním tenisu družstev v Holicích reprezentovaly Bigy Lucie Janáčková a Aneta Landsmannová, které obsadily 9. místo. Z vítězství se radovala ZŠ Ratíškovice.

Ve vloženém turnaji jednotlivkyň už to ale cinklo, Lucie Janáčková brala v konkurenci 28 hráček bronz.

Do Holic se kvalifikovalo 16 družstev, v základní skupině jsme narazili na naprosto rovnocenné soupeřky. V obou utkáních nám chybělo sportovní štěstí, pásky a kraje stolů hrály s dívkami z Pardubic (v turnaji skončily na 6. místě) a Nového Boru (2. místo). "V zápase hrála každá s každou plusProhráli jsme s nimi 3:1 a 3:2 na zápasy. Anetka i Lucka bohužel nedotáhly své klíčové zápasy s výkonnostně podobně hrajícími soupeřkami v pátých setech o dva body. Stačilo jedno z těchto dílčích utkání vyhrát a do čtvrtfinále jsme šli my, je to velká škoda, protože ve čtyřhrách jsme během dvou dnů nenašli přemožitelky," říká Jiří Bubák.

Druhý den šampionátu holky nastoupily k zápasům o 9. až 12. místo, obě utkání jsme s přehledem vyhrály 3:1 a 3:0 a braly hezké 9. místo. "Z holek spadla nervozita, hrály perfektně. Pokud by se takhle prezentovaly v prvním hracím dnu, měli jsme při troše štěstí na 4. nebo 5. místo," dodává Jiří Bubák.

Kromě soutěže družstev se děvčata mohla přihlásit do turnaje jednotlivkyň. Lucka v pavouku vyřazovala jednu soupeřku za druhou, narazila až v semifinále a obsadila dělené 3. místo. Anetka vypadla ve 2. kole, když nestačila na jednu z medailistek.

Mgr. Jiří Bubák