Zisk ocenění Partnerská škola CTM

Dlouholetá spolupráce školy s Centrem pro talentovanou mládež byla oceněna

 

 Na slavnostním galavečeru, který se konal u příležitosti Dne vědců v rámci oslav 25. výročí založení školy, jsme získali významné ocenění. Za dlouholetou spolupráci s Centrem pro talentovanou mládež, předala ředitelka tohoto centra, paní ing. Jeanne Bočková, Biskupskému gymnáziu plaketu, která nás opravňuje k tomu, abychom vystupovali jako partnerská škola CTM. Zařadili jsme se tak mezi 13 škol v ČR a SR, které toto ocenění dostaly.

Předání ocenění proběhlo za přítomnosti ing. Martina Hermana, prezidenta Centra pro talentovanou mládež a současně prezidenta AFCSLS, nadace českých a slovenských krajanů v USA, podporujících nadané studenty ve své domovině. 

Desítky studentů studovali on-line kurzy tohoto centra, které spolupracuje např. s Florida Virtual School Global , University of Nebraska High School a dalšími institucemi v USA i ČR.  Jsme velmi rádi, že někteří z našich studentů se v AP kurzech tohoto centra připravili na AP zkoušky, které úspěšně zvládli.

Zkoušky Advanced Placement (AP zkoušky, AP exams) jsou mezinárodní oborové zkoušky na úrovni prvního ročníku americké vysoké školy s celosvětovou platností. Zkoušky pořádá americká College Board každoročně v květnu a skládá je více než dva miliony studentů z celého světa. AP zkoušky jsou uznávané univerzitami po celém světě v přijímacím řízení. Studenti našeho gymnázia úspěšně složili zkoušky z matematiky, fyziky a chemie. 

V letošním školním roce studuje v on-line programech 13 studentů. Patříme i mezi tři školy v ČR , ve kterých probíhá i CTM School Program. Ten spočívá v tom, že studenti tercie, kteří se rozhodli pro kurz Maths Online for 6th to 8th Graders , mají podpůrnou hodinu v českém jazyce přímo ve škole.

                                        Mgr. Iva Burešová