Projektový den s rodilým mluvčím

Dne 20. října 2017 se uskutečnil projektový den ve třídě tercie za účasti rodilého mluvčího pana Franka Gunkla. Téma projektového dne znělo " Essen und Trinken".
Nejdříve si studenti formou přímé metody "superlearningu" osvojili novou slovní zásobu a potom si vyslechli kriminální příběh, který se odehrával v restauraci. Touto zábavnou a příjemnou formou si osvojili bazální slovní zásobu z konverzačních okruhů "jídlo a pití" a "v restauraci".
Pak následovalo vaření se šéfkuchařem. Pan Gunkel v roli šéfkuchaře připravil studentům podle svého receptu zdravý Drážďanský salát, jehož přípravu německy komentoval. Pak si na něm všichni společně pochutnali.
Ve druhé části projektového dne převzali iniciativu sami studenti, kteří si pro tento den upekli a uvařili mnoho dobrot. Nejdříve své jídlo německy představili a uvedli indgedience, které jsou pro přípravu tohoto pokrmu nezbytné. Pak následovala ochutnávka a bodové ohodnocení na závěr. Velmi se dařilo chlapcům, kteří obsadili hned první dvě místa. Nejlépe podle studentů chutnal "Oreo-dort", který připravili Honzík Kopecký a Ondra Mašek.
Ale za zmíňku stojí i další dobroty jako perník s polevou, šlehačkové rohlíčky, brownies nebo bezlepkové lívance s javorovým sirupem. Úžasně chutnal i alsaský jablečný koláč od paní učitelky Formánkové.
S plným bříškem se i težká němčina učí lépe:-)
Vyučující německého jazyka