Americké centrum v Praze

Školní poznávací exkurze

Ve středu 30.5.2018 vyrazilo 30 angličtinářů na poznávací exkurzi do Prahy. V doprovodu vyučujících anglického jazyka navštívili Americké centrum, instituci, která v centru Prahy přibližuje USA české laické i odborné veřejnosti. 

Je místem, kde se při přednáškách a konferencích setkávají čeští a američtí experti z různých oborů a sdílejí své zkušenosti.

Je místem, kde lze najít konkrétní a aktuální informace o USA - politice, historii, ekonomice, kultuře a společnosti.

Je oknem do amerického umění a kultury - instituce pořádá výstavy a koncerty, spolupracuje s americkými umělci, promítá americké filmy a dokumenty, v knihovně je možné si půjčit americké knihy a časopisy. 

Naše škola využila nabídky centra pro střední školy a zúčastnila se programu Speakers' Bureau, během něhož američtí diplomaté diskutují se studenty o  různých tématech. 

Studenti se setkali s americkou diplomatkou, která jim během své prezentace přiblížila život a práci členů diplomatického sboru USA. Studenti měli rovněž možnost zapojit se do debaty o aktuálním politickém a společenském dění u nás i ve světě a procvičit si tak své jazykové dovednosti.   

Návštěvu centra v těsném sousedství amerického velvyslanectví na Malé Straně jsme završili procházkou po Karlově mostě a Starém Městě.

Mgr. Jaroslava Řetická a Mgr. Eva Troubilová