Bleší trh

Proběhl 1. bleší trh na Bigy

Dne 5. května 2022 proběhl na Biskupském gymnáziu historicky 1. BLEŠÍ TRH ANEB RECYKLUJEME, který byl součástí „Eko jara“, v rámci něhož organizujeme pro naše studenty nejrůznější aktivity zaměřené na ekologii.

Studenti i zaměstnanci Biskupského gymnázia a Střední školy gastronomické si připravili plné stoly nejrůznějšího zboží. Nabízeli oblečení, hračky, knihy, keramiku, gramofonové desky, šperky, obrazy a mnoho dalšího.

Pro příchozí z řad široké veřejnosti byly připravené obě školní kavárny, kde mohli návštěvníci posedět, popovídat si nad výbornou kávou a zákusky a vzájemně se pochlubit ulovenými kousky z blešího trhu.

Výtěžek jednotlivých tříd zůstává studentům, kteří se sami rozhodnou, na co peníze použijí. Výdělek ze stánku zaměstnanců bude použit na charitativní akce školy.

Mockrát děkujeme všem studentům, kteří se blešího trhu zúčastnili, přinesli z domu nejrůznější věci k prodeji, s úsměvem a dobrou náladou své zboží prodávali a vytvořili tak milou a přátelskou atmosféru.

Velké poděkování patří také všem návštěvníkům, jsme moc rádi, že jste podpořili naše studenty a ukázali jim, že recyklace má smysl a i staré věci mohou lidem udělat radost.

Bylo to velmi příjemně strávené odpoledne a už teď se těšíme na příští ročník.