Brazílie nám utekla jen o pár míčů

Na kvalifikaci o republikové finále ve volejbale reprezentoval naši školu tým dívek ročníku narozené 2002 až 2005. Osmičlenná sestava ve složení S. Hradová, Z. Stará, L. Štouračová, A. Beranová, J. Juračková, B. Myšáková, M. Zachová, V. Horníčková ve výsledku obsadila třetí místo, na republikové finále tedy bohužel nepostoupila a na Mistrovství světa v brazilském Foz do Iguacu se nepodívá. I tak to ale byl vydařený den plný volejbalu.

„Ve středu 13. listopadu jsme odehrály kvalifikaci o postup na školní finále ve volejbalu. Ve žďárské hale na Bouchalkách jsme se utkaly se třemi družstvy. V prvním zápase s Havlíčkovým Brodem jsme po vyrovnaném boji dokázaly urvat pouze jeden set, což nás ve výsledku stálo druhou příčku. V dalším utkání se nám ale už dařilo lépe a Gymnázium Brno Křenová jsme bez problémů porazily 2:0. V posledním duelu jsme na Gymnázium M. Lercha bohužel nestačily, a tak to skončilo prohrou 0:2. Celkově jsme obsadily bronzovou příčku. Na to, že jsme spolu hrály vůbec poprvé, jsme chvílemi předváděly pěkný volejbal. Doufám, že v dalším turnaji se nám povede ještě lépe,“ řekla kapitánka týmu Sára Hradová ze sexty.

“Já bych tak při zemi nebyl, vždyť holky měly jen jeden společný trénink a musím jim za perfektní reprezentaci školy poděkovat. Hrály velmi dobře. Škoda jen krátké hluché pasáže ve druhém setu s Havlíčkovým Brodem. Na akci jsme byli suverénně nejmladší, vždyť naše družstvo tvořily hlavně studentky 1. ročníku,” dodal náš tělocvikář Jiří Bubák.

JOHANA JURAČKOVÁ