CERTIFIKÁTY

Na naší škole máme zkouškové centrum pro cambridgeské YLE zkoušky. Ty mohou skládat studenti nižšího gymnázia na 3 úrovních: Pre A1 Starters, A1 Movers a A2 Flyers.

Zkoušky umožňují hravou a motivační formou získávat zkušenost a pomáhají v osvojení anglického jazyka. Testy spolehlivě měří dovednosti žáků ve všech částech – v poslechu, psaní i mluveném projevu. Jsou vyvinuty tak, aby testování poskytovalo současně i zábavu - děti při testech získávají „erby“, které jsou odměnou za jejich dovednosti. Testování je koncipováno s ohledem na současné trendy jakož i stupně kognitivního vývoje dítěte a jeho znalosti rodného jazyka. Hlavním přínosem je podpora rozvoje dítěte, získávání prvních zkušeností se zkouškami, které mají pozitivní vliv a motivují dítě v učení cizího jazyka.

S naší školou spoluprace Britské centrum JU v Českých Budějovicích, které u nás zkoušky realizuje. Naši žáci tedy nemusí odjíždět do některého z větších měst v České republice, ale mohou zkoušky skládat přímo ve škole.

Při úspěšném absolvování zkoušky studenti dostávají příspěvek od Rady rodičů a přátel školy.