Den v pohybu přepisoval rekordy

Sportovní den tak trochu jinak. Místo obvyklé cesty do školy s taškou na zádech plné učení, si studenti 1. až 4. ročníků Biskupského gymnázia naplánovali pěší výlet, domluvili se s kamarády, sbalili si batůžek a vyrazili po vlastní ose. Pátek 12. dubna si užili podle svých představ.

2. ročník překonal ten premiérový. Osm tříd nachodilo včetně kantorů úctyhodných 3843 kilometrů, což činí průměr na žáka 20,1 km. Jen pro představu, letecky by se Bigy dostalo z Lisabonu až téměř do Moskvy. V soutěži o nejlepší třídu zvítězila 1.B, která nashromáždila neuvěřitelných 839 km (30,0 km na žáka) a získala kromě věcných cen i zajímavou finanční odměnu, kterou zužitkuje během školního výletu.

Nejlepší individuální výkon absolvoval David Mitana ze septimy, když na své jedenadvacetihodinové pouti do Kolína zdolal 83,9 km. Z dívek byla nejlepší Veronika Trčková s 60 km.

Smyslem Dne v pohybu ale není poslat vyučujícímu mapku se vzdáleností nebo překonávat rekordy. Cílem je udělat něco pro sebe. Plánovat, komunikovat s kamarády o společném cíli, na cestě se vzájemně podpořit a dokázat si, že na to mám! Kromě toho se podařilo propojit informatiku s tělesnou výchovou a nádherným počasím, které muselo udělat všem radost.

 

Speciální pochvaly:

První je pro Kateřinu Vitáskovou ze 4.B, která zdolala 7,8 km a všem dokázala, že kde je vůle, tam je cesta.

Druhá je běžci Davidu Bořilovi ze sexty, který uběhl 28,4 km v čase 3:06 hodiny. Kilometr průměrně uběhl za 6:34 min. 

Třetí putuje všem expedicím, které dokonale pochopili, o čem Den v pohybu je. Nejdelší expedicí pak byla výprava osmi studentů z 1.B, když tři z nich – Jan Šemřinec, Dominik Tálský a Veronika Trčková ušli společně 60 km.

Čtvrtá pochvala je pro kolegy třídní, kteří vás v tom nenechali! Titul třídní na (za) pochodu získává: Klára Sadílková z 1.B, která zdolala 40,1 km!

Nejdelší vzdálenost ze studentů ušel septimán David Mitana – 83,9 km

Tak zase za rok, tělocvikáři 😊

 

gallery