Dívky s pálkou vládly okresu

Na okresním kole ve stolním tenisu středních škol se ve žďárské herně představila hned dvě družstva Biskupského gymnázia. Čtyřčlenný tým chlapců ve složení Tomáš Melichar, Pavel Poul, Marek Sobotka a Marek Kršek obsadil mezi osmi školami pěkné 4. místo. Dívky (Lucie Janáčková, Aneta Landsmannová a Alžběta Švomová) svou konkurenci rozdrtily a lehce postoupily do krajského kola v Havlíčkově Brodě.

gallery

„Po postupu ze skupiny z druhého místa jsme v semifinále narazili na výrazně lepší tým žďárské průmyslovky, chtěli jsme se proto poprat alespoň o bronz. Ve vyrovnaném utkání s Hotelovou školou Velké Meziříčí nám ale v koncovkách jednotlivých zápasů chybělo trochu víc kvality a občas i štěstí. Chtěli jsme bronz, ale 4. místo taky bereme,“ řekl kapitán chlapeckého týmu Tomáš Melichar.

Spokojenost zářila i z tváře nejzkušenější hráčky dívčího výběru Alžběty Švomové: „Dneska jsme si hezky zahrály, v kraji už bude konkurence větší. Těšíme se na ni, protože bychom rády postoupily do republikového finále. Tak nám držte ve čtvrtek 14. listopadu palce.“

Mgr. Jiří Bubák