Dopis pro studenty budoucího prvního ročníku

Dopis prvákům

Milí studenti budoucí 1.B,

ráda bych vám poblahopřála k úspěšnému složení přijímacích zkoušek na naši školu, Biskupské gymnázium. Od září se se mnou i s mými kolegy začnete setkávat ve své nové škole. Určitě to přináší pocity radosti a očekávání nové etapy ve vašem životě. Možná ale někteří z vás cítí i určitou nejistotu z nového prostředí či školního kolektivu. Budeme se vám snažit maximálně pomáhat, aby vaše adaptace na novou školu proběhla co nejlépe. Proto bychom vás chtěli ještě před prázdninami seznámit s programem začátku školního roku, abyste do něj mohli vstoupit v klidu a pohodě.

Nejdříve vás požádáme o vyplnění údajů pro náš školní systém Edupage, který používáme nejen k zápisům do třídní knihy, ale i k administrativě týkající se studentů. Najdete zde své známky, ale i zprávy od vyučujících, studijní materiály, vaši docházku, suplování a mnoho dalšího. Přístupové informace obdržíte v prvním zářijovém týdnu. Dotazník, prosím, vyplňte do 30. června 2021.

Tady je na něj odkaz:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdTW75LUWAd2SOlzc7hwYcHQREKv9A2xZHwrPFySfPgkkPSSA/viewform

Celý školní rok odstartuje mše svatá, která se bude konat 1.9.2022 od 8 hodin v kostele sv. Prokopa ve Žďáře nad Sázavou, na kterou vás i vaše rodiče srdečně zveme. Účast je samozřejmě dobrovolná.

Ve škole se sejdeme v 10 hodin, vaší kmenovou třídou se stane učebna B 307 v budově B. Zde společně probereme základní věci týkající se běhu školy, provedeme vás celou školou a vyřídíme další důležité záležitosti (čipy, obědy, učebnice atd.)

Určitě vás zajímá, jaké učebnice budete pro studium potřebovat. Seznam učebnic dostanete při naší úvodní schůzce 1. září, ale určitě se nemusíte bát. 2. září již tradičně proběhne burza učebnic, kde si budete moct koupit učebnice od starších spolužáků. Můžete si však sehnat učebnici do angličtiny English File Intermediate 3rd edition Student´s Book, protože její dodání je někdy komplikované. I tyto učebnice by se měly objevit na burze, je možné, že nebudou v dostatečném množství. Každý student však musí mít nový pracovní sešit English File Intermediate 3rd edition Workbook, který by bylo vhodné zakoupit před začátkem školního roku.

Co se týče 2. cizích jazyků, budete pokračovat v tom jazyce, který jste studovali na základní škole, abychom mohli využít vaše již nabyté znalosti, ve vašem případě to bude němčina a ruština.  V případě jakýchkoli dotazů ohledně druhého cizího jazyka kontaktujte prosím kolegyni Mgr. Ivetu Dlouhou nebo přímo mne.

Začátek školního roku bude také znamenat určitou investici, budete si kupovat čip, platit zálohu za šatnu, pořizovat učebnice, platit seznamovací kurz. Upozorňujeme vás na tuto skutečnost raději předem, abyste s ní počítali.

Na závěr bych vás, milí studenti, chtěla informovat o seznamovacím kurzu, který proběhne od 5. do 7. září 2021 v Zubří. Pevně věřím, že tam společně utvoříme přátelský kolektiv, který si bude vzájemně vycházet vstříc v jakékoliv situaci, kterou nám společná cesta studiem nachystá. Doufám, že se sejdeme v co největším počtu! Cena kurzu bude cca 1200,- Kč.

Přejeme vám za celý kolektiv Biskupského gymnázia příjemné prázdniny a těšíme se na vás 1. září.

V případě jakýchkoliv dotazů mne neváhejte kontaktovat.

Za Biskupské gymnázium

Mgr. Eva Troubilová, třídní učitelka budoucí 1.B