Druháci si užili lyžařský kurz na maximum

Týden plný zážitků na lyžařském kurzu mají za sebou studenti 2. ročníku Biskupského gymnázia. Po úvodních dnech nejistoty na dvou lyžích či prkně postupně ztrácela sexta i 2.B ostych, lyžaři i snowboarďáci se rozjeli k úžasným výkonům a přecházeli z jednoho kopce v Peci pod Sněžkou na druhý.

Úplní začátečníci příkladně bojovali a překonávali nástrahy, které se v úvodu zdály naprosto nezdolatelné. Našlapaný program se snažil zpomalit déšť, ale krátká a pro mnohé vítaná pauza dodala všem novou krev do žil, a tak si studenti ve zbytku týdne užili na svazích slunce, zataženo, mlhu, déšť, sněžení i jasno.

Kurz se nesl ve znamení dobré nálady, kterou ještě víc pozvedávala výborná kuchyně Náchodské boudy a večerní program. Předposlední den byl ve znamení výletu do nedalekých Janských Lázní, kde si všichni užili dlouhé sjezdovky Krkonoš. Výsledkem byl za nás instruktory nadmíru povedený kurz a jak všichni doufáme 43 spokojených žáků. Snad budou na hory vzpomínat s láskou a třeba se i rádi vracet.

gallery

Ing. David Kuhn, Mgr. Josef Kratochvíl, Mgr. Jiří Bubák