Embassy Event

Pozvánka na Velvyslanectví Velké Británie.

V pátek 27. září jsme měla tu čest být přítomna na Setkání učitelů anglického jazyka na středních školách v České republice se zástupci britských univerzit, Britské Rady a poradenského centra Unilink na půdě Velvyslanectví Spojeného království Velké Británie a Severního Irska v Praze.

V úvodu odpoledne jsme znovu odkryly hlavní cíle a práci poradenského centra pro studium  ve Velké Británii Unilink, s nimž již několik let úspěšně naše škola spolupracuje. V zajímavých prezentacích představili zástupci Northumbria University Newcastle výměnné stáže a studium, University of Worcester životní výdaje ve Velké Británii a možnosti částečných pracovních úvazků při studiu, zástupce University of Derby nám přiblížila údaje o zaměstnanosti absolventů britských univerzit a University of Portsmouth nastínila možnosti podpory výuky anglického jazyka, zástupkyně London South Bank University nás nadchla pro studium a život v Londýně. Velmi inspirativní též bylo vystoupení zástupce Britské rady v Praze o možnostech skládání mezinárodních zkoušek buď cambridgeských FCE, CAE a zkoušek IELTS.

Slavnostní odpoledne uzavřel vážený pan velvyslanec Nicholas Stewart Archer, který podpořil další studium českých studentů na univerzitách ve Velké Británii i v budoucnosti.

PhDr. Jitka Stráská

gallery