Etwinning na Bigy

Spolupracujeme s evropskými školami.

Sekunda a e-twinningový projekt o naší škole.

O tom, co je E-twinning jsme už psali. Jedná se o mezinárodní virtuální portál, ve kterém jsou zaregistrovány tisíce učitelů a škol zejména ze zemí Evropské unie. Velkou výhodou tohoto portálu je, že si můžete vybrat své partnery, můžete měnit plán projektu dle situace, seznámíte se způsobem života dětí v jiných zemích, můžete najít kamaráda na dopisování a hlavně - vše je zdarma.

V letošním školním roce jsme se zapojili do projektu s jednou skupinou žáků sekundy a náš projekt je na téma School in our country. Projektu se účastní žáci škol z několika evropských zemí, např. z Polska, Španělska, Turecka, Itálie, Rumunska, Slovenska. Jednotlivé kroky zahrnovaly nejprve registraci žáků, kdy si každý napsal svůj profil v angličtině, pak jsme připravili informace o České republice, o našem městě a také o systému školství u nás. Závěrem chystáme prezentaci o naší škole, jednotlivých předmětech a částech naší školy.

Komunikačním jazykem je angličtina a i to je velkým plusem projektu společně s rozšířením znalostí o vzdělávacích systémech a školních zážitcích dětí v jiných zemích.

Mgr. Dagmar Tulisová

gallery