Florbalisté obsadili stupně vítězů

Oblíbený okresní turnaj ve florbale přinesl ve druhé polovině listopadu bronzovou radost pro oba středoškolské výběry Bigy.

Jako první startoval na Subterra Cupu chlapecký tým, který měl po delším čase ambici na dobrý výsledek. Svou sílu družstvo potvrdilo, po dvou výhrách a vydřené remíze s Gymnáziem Žďár šlo do posledního utkání s tím, že pokud porazí žďárskou Střední průmyslovou školu, postoupí z 1. místa a pokud neuspěje, skončí „až“ třetí. „Po vyrovnaném poločase nám ale začaly docházet síly a bohužel jsme prohráli. Celkově kluci ukázali obrovskou bojovnost, nasazení a celý turnaj si maximálně užili. Vždyť pro řadu maturantů šlo o poslední školní florbalovou medaili,“ ocenil své svěřence učitel Jiří Bubák.

Čtyři náročná utkání čekala i na dívčí družstvo. „Holky florbal baví, závodně ho nehrají, šly si ho vyzkoušet a porovnat se s konkurencí. V té se rozhodně neztratily, bojovaly jedna za druhou. Jak turnaj plynul, postupně se zápas od zápasu zlepšovaly a měly ze sebe upřímnou radost. Odměnou jim za to bylo několik vstřelených branek a parádní 3. místo. Ženský, díky!“

 

gallery

Jiří Bubák