Házenkáři na postup nedosáhli

Dlouho očekávaný souboj přineslo okresní kolo v házené chlapců

Házenkáři na postup nedosáhli

Dlouho očekávaný souboj přineslo okresní kolo v házené chlapců ročníků 2000 až 2002. Lepší z duelu Bigy – SPŠ Žďár by si vybojoval nejen postup do krajského kola, ale s největší pravděpodobností i na republikový šampionát, jehož vítěz by bral letenky na MS středních škol v Kataru. Tam se Bigy nepodívá, prohrálo 25:29.

V hale na Bouchalkách se ve středu 1. listopadu sešlo 30 házenkářů (10 Bigy, 20 SPŠ), kteří nastupují v extralize mladšího či staršího dorostu. Klub Sokol Nové Veselí v nich hraje prim, a tak bylo k vidění dost možná předčasné finále republikového kola středních škol.

Ukázaly to už základní sestavy obou výběrů, na obou stranách hřiště se proti sobě postavila řada mládežnických reprezentantů ČR a SR do 18 let (z Bigy: Jakub Flajsar, Radek Flajsar, Tomáš Hofírek, Filip Erbes, Jakub Grulich a Andrej Parolly).

 

BIGY – SPŠ ŽĎÁR 25:29

„Samotný zápas se pro nás od začátku nevyvíjel podle našich představ. Soupeř si rychle vypracoval čtyřbrankové vedení 6:2, uklidnil se a předváděl pohlednou házenou. My se naopak dopouštěli řady technických chyb, které náš protivník nekompromisně trestal rychlými útoky. V ofenzivě jsme se navíc trápili, stříleli jsme často jen do tyčí. Ve druhém poločase jsme se zvedli, začali jsme být agresivnější v obraně a nutili soupeře k chybám, po nichž jsme snadno skórovali. Ztrátu osmi branek jsme sice výrazně stáhli, na postup to však nestačilo. Nezbývá nám než sportovně pogratulovat SPŠ Žďár a přejeme jí hodně štěstí v bitvě o Katar.“

Mgr. Jiří Bubák

házená 2017