Lyžařský a snowboardový kurz Janské Lázně 2017

Ludvíkova bouda v Janských Lázních se proměnila v základnu BiGy

Lyžařský a snowboardový kurz Janské Lázně 2017

Ludvíkova bouda v Janských Lázních se od soboty 11. do soboty 18. března proměnila v základnu BIGY. Tradiční lyžařský kurz vyššího gymnázia absolvovalo 71 studentů kvinty, 1. B, 2. A a 2. B.

Po několika slabších letech si milovníci zimních radovánek přišli na své. Všechny lanovky v provozu, 90 centimetrů sněhu, sluncem prozářený týden. Prostě idyla. Část studentů to sice do krizového třetího dne vnímala trochu odlišně, ale radost z lyžování a zlepšování se nakonec převážila nad únavou a bolístkami. Kopce, které se pro téměř pět desítek naprostých začátečníků snowboardistů a lyžařů zdály být nad možnosti bezpečného návratu zpět na chatu, se od čtvrtého dne proměnily v rychle zdolané překážky. Odpoledním jarním boulím navzdory. Součástí kurzu byly i podvečerní a večerní aktivity, a proto jsme si mohli užít třeba i kino či večerní lyžování na sjezdovce Protěž. Samotný výcvik, v jehož rámci se studenti dozvěděli řadu užitečných informací, završil páteční přesun ze skiareálu Černé hory na zcela jiný typ sjezdových tratí do Pece pod Sněžkou. Tam se ukázalo, že intenzivní pětidenní trénink padl na úrodnou půdu a i z naprostých začátečníků se stali vyježdění lyžaři a snowboarďáci.

Základy jste zvládli, smích převážil nad slzami, zabojovali jste. Díky! Máte být na co pyšní. Tak zas někdy. Skol!

 

Za snowbooarďáky David Kuhn a Štěpán Šůstek, za lyžaře Jiří Bubák, Hynek Humlíček, Láďa Výmola a ta, která se starala o naše zdraví - Monika Drápelová

 

gallery