Meeting 2023

Proběhl sedmý ročník Meetingu

V sobotu 28. ledna proběhl na půdě Biskupského gymnázia již sedmý ročník tradičního Meetingu, kterého se letos účastnilo celkem šest známých osobností z nejrůznějších oborů.

Zahájení akce měl na starosti bývalý absolvent Bigy, zakladatel tradice Meetingu, Libor Havlík. Jako první se divákům představil historik a politolog Martin Nekola, který své povídání zaměřil na problematiku Čechů žijících v zahraničí, po něm na pódium nastoupili chemikové Kamil Paruch a Jakub Švenda z Masarykovy univerzity. 

Po obědě, který pro hosty připravila Střední škola gastronomická, diváky čekaly přednášky majora Jiřího Ignáce Laňky, šéfinstruktora Útvaru rychlého nasazení, a dramaturga České televize, scénáristy a propagátora moderního vzdělávání Tomáše Feřteka. Závěr odpoledního programu pak patřil lékaři Zdeňku Ráčilovi a jeho přednášce o nadaci SSUUBO, která pomáhá zajistit zdravotní péči pro děti se srpkovitou anémií v Ugandě.

Celý den panovala dobrá nálada a troufám si říct, že i sedmý ročník Meetingu přinesl účastníkům nespočet nových informací a zážitků. 

Blanka Rousová

gallery