Na Akademii věd nás mají rádi

Opět se nám podařilo získat několik míst pro naše studenty a pedagogy na dvoudenní akci Biologické inspirace informatiky, pořádané ústavy Akademie věd České republiky ( Matematický ústav, Ústav informatiky a Ústav informace a teorie aplikace) , která proběhla ve dnech 6.-7.4 2017 v sídle AV ČR v Praze.

Dny, nabité nejnovějšími poznatky a metodami z antropologie, imunologie, evoluční biologie, bioinformatiky , matematiky a informatiky, uchvátily jak nás pedagogy, tak i naše studenty. Svědčily o tom i přestávky mezi jednotlivými přednáškami. Zatímco mnoho účastníků konference o přestávkách popíjelo kávu, naši studenti tvořili hloučky kolem předních českých vědeckých kapacit,  jako je prof. RNDr. Jaroslav Flegr, CSc., plk. RNDr. Hana Elijášová, Ph.D., Mgr. Jan Pačes, Ph.D., prof. RNDr. Blanka Říhová, Dr.Sc a živě debatovali o vyslechnutých informacich a nastíněných problémech současné vědy.
 
Jsme moc rádi, že  přední světová imunuložka, prof., RNDr. Blanka Říhová, DrSc. ,přijala naše pozvání na konferenci Bigymeeting 2017, která se uskuteční v sobotu 20. května u nás na Bigy.
 
Účastníky konference přišla pozdravit i ředitelka AV ČR, prof.RNDr. Eva Zažímalová, CSc.
 
 
                                                                                Mgr. Martina Horká, Mgr. Iva Burešová
 
AVČR av