Naši úspěšní studenti v roce 2021-22

Kdo nám udělal velkou radost v uplynulém školním roce?

Úspěchy našich studentů ve školním roce 2021-22

 

I uplynulý školní rok byl ještě docela netradiční, vzhledem k covidovým opatřením. Během karantény výuka často probíhala prezenčně i distančně, a tak i mnoho soutěží bylo buď zrušeno, nebo probíhalo on-line. V druhém pololetí se situace zlepšila a většina soutěží probíhala klasicky.

I přes mnohé komplikace jsme tak mohli zaznamenat hezké výsledky našich studentů v mnoha předmětech.

Pojďme se na některé podívat:

Již v prvním pololetí obsadila Veronika Zlesáková ze sexty 2. místo v krajském kole Astronomické olympiády, Marek Nedoma ze sekunfy obsadil 4.-5. místo.

V matematice Vilém Sedláček z kvarty obsadil 1. místo v okresním kole Pythagoriády ve své kategorii a také postoupil do krajského kola Matematické olympiády.

Tam se dařilo i Zuzaně Omesové ze sexty (5. místo, kategorie B ) a Sylvie Troubilová vybojovala krásné 2. místo v kategorii C.

V okresním kole Matematické olympiády (kategorie Z6) obsadila Adéla Troubilová ze sekundy 2. místo a stejné místo obsadila i v okresním kole v Olympiádě z anglického jazyka.

Také Matematický klokan přinesl výborné výsledky, za zmínku stojí určitě 1. místo Markéty Anny Doležalové (oktáva) a 2. místo Tobiáše Miervy (septima).

Lukáš a Pavel Kvapilovi vybojovali 1. místo v soutěži LEGO robot, v soutěži v programování nás skvěle reprezentovali 1. místem Filip Zbořil a Ondřej Mikišek, oba z kvarty.

V zajímavé soutěži Pohár vědy Leonardo 2022 obsadil tým ve složení Sára Blažíčková, Pavel Venc, Nikolas Čížek a Ariana Anděla Kolářová 6. místo z 352 týmů.

    I v humanitních oborech se máme čím pochlubit, například úspěšným složením cambridgeských zkoušek: David Kuhn a Ondřej Mašek z oktávy - CAE, FCE zkoušku se podařilo zvládnout Adéle Drápalíkové ze septimy, Damiánu Hromádkovi ze 4.B, oktavánům Sáře Peterkové , Bernardettě Fabíny a Gabriele Kovalenkové. 

    Filip Zbořil byl šikovný i v angličtině a v krajském kole olympiády obsadil 2. místo.

    Ve španělštině školu skvěle reprezentovala Anežka Miškovská, která se dostala až do ústředního kola a získala nominaci na Talent Vysočiny.

    Také v dějepisných soutěžích studenti bodovali, v olympiádě 3 studenti postoupili do krajského kola.

    V Dějepisné soutěži gymnázií ČR a SR Šimon Řádek ze 3.B, Josef Komínek a Filip Kocián z kvinty obsadili 4. místo a postoupili do česko-slovenského finále.

    Anežka Miškovská z oktávy byla úspěšná i v SOČ, kde obsadila 1. místo v krajském kole.

    SOČ znamenala úspěch i pro dalšího oktavána Marka Krška, který skončil v krajském kole na druhém místě se svou prací z biologie .

    Biologická olympiáda přinesla úspěch i Sáře Blažíčkové z 2.B, která v krajském kole obsadila 3. místo.

     

    V českém jazyce můžeme pochválit Barboru Hrnčířovou ze septimy, která postoupila ve své kategorii do krajského kola v Olympiádě z češtiny a v krajském kole obsadila 7. místo.

    Jindřich Sedláček z kvinty nám také udělal velkou radost svým postupem do krajského kola v soutěži Poetikon.

    V letošním školním roce můžeme po dvou letech chválit i naše sportovce.

    Naše volejbalistky obsadily 1. místo v okresním kole, tým florbalistek skončil druhý a tým našich studentů nás reprezentoval i v krajském kole Juniorského maratonu.

    Doufejme, že příští rok už bude normálnější a naši studenti budou mít možnost opět  prokázat své znalosti a dovednosti pod vedením svých učitelů, kterým také patří velký dík.

    Teď si ale můžeme popřát krásné prožití letních prázdnin, hodně odpočinku i zážitků a šťastný návrat do školních lavic v novém školním roce 2022-23.

    Dagmar Tulisová

     .

    Podrobnější přehled úspěchů najdete v přiložené tabulce:

    Úspěchy studentů ve školním roce 2021/2022

    gallery