Noví zahraniční lektoři na BIGY

Studenti francouzštiny a němčiny se mohou těšit na nové lektory

Studenti francouzštiny a němčiny se mohou těšit na nové lektory

S velkou radostí vždy vítáme rodilé mluvčí ve výuce cizích jazyků. Šprtání slovíček a procvičování gramatických jevů jde stranou a studentům se otvírá možnost autentické komunikace s rodilým mluvčím. Je to zkušenost nová a velmi cenná. Někteří „samojedničkáři“ zjišťují, že je v konverzaci trumfne i  zcela průměrný student.  Jak je to možné?!  Odpověď je prostá.  K teoretickým znalostem cizího jazyka je nutné přidat i praktickou dovednost - jazyk rychle a správně použít. Studenti by měli umět  pokračovat v komunikaci i ve chvílích, kdy si nemohou vzpomenout na potřebné slovíčko či jednoduše chybují.  V používání cizího jazyka tak postupně nabývají větší jistoty. U mezinárodních jazykových zkoušek proti našim studentům sedí rodilí mluvčí, kteří mají  za úkol prověřit  jejich znalosti.  V této nelehké chvíli se schopnost vést dialog s cizím člověkem v cizím jazyce zdá k nezaplacení.

A tak se snažíme pilně trénovat.  Tento pátek k nám na školu dorazí vydatná pomoc, hned dvě nové zahraniční lektorky najednou. Francouzský jazyk bude vyučovat paní Laëtitia Debourgogne a německý jazyk paní Barbara Bresslau, která navíc o víkendu bude vzdělávat v německém jazyce i  kolegy dějepisáře.

Moc se na obě dámy těšíme a věříme, že si naši studenti z jejich výuky odnesou spoustu cenných znalostí i zkušeností, jak s cizím jazykem dovedně zacházet.

Mgr. Blanka Černá – německý jazyk

Mgr. Kateřina Straková – francouzský jazyk

 

V září naši školu navštívil lektor z Kolína na Rýnem pan Gregor Federhen.

Výuka s německým lektorem