Nový školní rok s angličtinou

Představení předmětové komise.

Milí studenti, vážení rodiče,

členové komise anglického a španělského jazyka by vás rádi přivítali ve školním roce 2019-2020 na Biskupském gymnáziu s nabídkou kvalitní výuky, ale zároveň s nabídkou zajímavých mimoškolních aktivit, které mají za cíl výuku obohatit a motivovat k zábavné a pravidelné domácí přípravě. Tematické plány jednotlivých ročníků ve svém základě vycházejí z nejnovějších učebních programů nakladatelství Oxford University Press Project English, English File a Aventura nakladatelství Klett, hodiny angličtiny jsou zároveň obohaceny o práci s anglickými časopisy Bridge, R&R a Gate.

Ve výuce jsou rozvíjeny v rovnováze všechny jazykové dovednosti - mluvení, psaní, čtení a poslech dle Jednotného evropského referenčního rámce (CEFR) úrovně A1, A2, B1 a B2.

Výuka bude obohacena o práci s anglickou četbou, dramatizací, konverzačními soutěžemi a projektovou prací. Školní výuka vždy směřuje především k úspěšnému složení státní maturitní zkoušky.

I v letošním školním roce vám nabídneme tradiční mimoškolní aktivity například práce ve školních klubech, návštěvy anglických divadelních představení, kurzy a přednášky s rodilými mluvčími, účast v různých jazykových celostátních soutěžích, tzv. mock testy tedy cambridgeské zkoušky nanečisto a chystáme také exkurzi do Velké Británie.

Jako novinku jsme zařadili seznámení s metodou CLIL s použitím anglického jazyka ve výuce českého jazyka, základů společenských věd, biologie a zeměpisu.

Budeme pokračovat ve spolupráci s cizojazyčnými institucemi jako je Britská Rada, Oxford University Press, Unilink a Instituto Cervantes.

Vyučující anglického jazyka budou podporovat studenty, kteří se zapojí do jazykových soutěží, připravují se ke studiu ve Velké Británii i případně ty studenty, kteří dávají přednost individuálnímu přístupu.

V předmětové komisi máme kompetence rozdělené a rodiče se mohou obrátit s dotazy, připomínkami a návrhy na vedoucí komise PhDr. Jitku Stráskou, Mgr. Eva Troubilová je vedoucí Zkouškového centra pro cambridgeské zkoušky, Mgr. Dagmar Tulisová pracuje na mezinárodním programu e-twinning a zajišťuje návštěvu anglických představení a distribuci časopisů, Mgr. Ladislav Výmola se stará o propojení angličtiny s hudbou, Mgr. Petra Stárková vás bude informovat o různých aktivitách na facebooku, Mgr. Jaroslava Řetická je garantem výuky španělského jazyka a Mgr. Klára Prokopová je vedoucí školních klubů AJ.

Přejeme vám, studentům, a nám, vyučujícím, příjemnou pracovní atmosféru ve školním roce 2019 - 2020.

PhDr. Jitka Stráská