Oceňujeme talentované studenty

Slavnostní předávání certifikátů

Za účasti ředitelky Centra pro talentovanou mládež paní Jeanne Bočkové  se dne 12.9.2018 sešli ve školní kavárně studenti, jejich rodiče a pedagogové. Ve velmi milé a slavnostní atmosféře se uskutečnilo předávání certifikátů
za cambridgeské zkoušky YLE a certifikátů za úspěšné absolvování on-line kurzů CTM.

YLE jsou zkoušky pro studenty do 15 let, které na naší škole v rámci Centra pro cambridgeské zkoušky pod záštitou Britské rady probíhají již několik let. V tomto roce zkoušky složilo 12 studentů nižšího gymnázia, jejich výsledky byly jako vždy vynikající.

Dalších dvanáct studentů úspěšně zakončilo svoje celoroční studium on-line kurzů CTM. Během celého roku se věnovali oboru, který je zajímá. Díky studiu v anglickém jazyce si tak nejen prohloubili znalosti odborné, ale díky nabytým znalostem odborné angličtiny dokázali pochopit látku i v cizím jazyce.

Dvěma studentkám se dokonce podařilo převzít si oba dva certifikáty.

Všechny přítomné zaujala prezentace studentky Zuzany Rudelové, která se zúčastnila Summer Campu Johns Hopkins Center for Talented Youth  díky stipendiu od American fund for Czech and Slovak Leadership Studies a Centra pro talentovanou mládež. S nadšením vyprávěla o třech týdnech, které strávila na CTM Princeton při studiu kurzu o lidských právech.

Příjemné odpoledne doplnilo i hudební vystoupení studentky Báry Cočevové doprovázené učitelem hudební výchovy a výborným kytaristou Ladislavem Výmolou. 

Doufáme, že příští rok budeme moci ocenit ještě více studentů, než letos. Studentů, zaregistrovaných do kurzů CTM opět přibylo a my se těšíme na jejich skvělé výsledky

                                                                                              Mgr. Iva Burešová

Fotogalerie:

gallery