Rekordní výtěžek pro charitu

Začala doba adventu a opět se konal další ročník dobročinného vánočního jarmarku. Jeho pořadatelem bylo Biskupské gymnázium společně se Střední školou gastronomickou. Akce byla naplánována na 23. listopadu od 15 do 17 hodin. Do příprav a samotného prodeje se zapojily všechny třídy.

Přijela jsem těsně po zahájení a už z dálky byly vidět davy lidí, kteří se přišli na jarmark podívat a něco si koupit. Celý prostor před školou byl zaplněn stoly s různými výrobky a studenti se předháněli, aby prodali co nejvíce. Sama jsem se musela prodírat davem lidí, abych si prohlédla všechny nabízené věci. Samozřejmě jsem se šla podívat a podpořit i své spolužáky. Z toho, co jsem viděla, přecházel zrak. Nejraději bych nakoupila u všech stánků. Mohla jsem si vybírat od vánočních dekorací, cukroví, marmelád, kytek, čajů až po dezerty, nápoje, a dokonce se zde dala koupit i horká polévka. „Co sis koupila?“ zeptala se mě kamarádka Lenka, která se sem přišla podívat. Ukázala jsem jí obsah své tašky a povídám: „Ještě nekončím, jdu si dát něco na zahřátí a budu pokračovat.“ Po výborné horké čokoládě a poslechu krásně znějících vánočních koled, které nám zahráli muzikanti přímo ze střechy školy, mě zlákal stánek s nádherně vypadajícím cukrovím. Nemohla jsem odolat a od každého druhu jsem si vzala jeden balíček. „To jim to vyšlo, viď?“ promluvila na mě znenadání spolužačka Zuzka. Obě jsme se shodly, že letošní jarmark bude úspěšný, a doufali jsme v ještě lepší peněžní výtěžek než loni.

Nakonec jsme byli překvapeni všichni. Vybralo se rekordních 114 502 koruny! Z těchto získaných peněz půjde jedna část na podporu rodinného centra Srdíčko a další na rekonstrukci bezbariérového vstupu do školy.

Kateřina Vitásková