Školní volejbalový turnaj ovládla 3.A!

Prestižní školní volejbalový turnaj vyhrála 3.A. Po roční odmlce a přesunu turnaje na dubnový termín už nic nebránilo tomu, aby se devět tříd vyššího gymnázia poměřilo ve svých volejbalových dovednostech.

Cestu za pohárem a sladkými cenami křižovaly podání, bagry, prsty, nervozita, smeče, bloky, smích i smutek a hlavně společné zážitky, o které třídy během covidového období často přicházely.

Turnaj se odehrával ve dvou skupinách na třech hřištích. Dva nejlepší týmy, v nichž musely být na palubovce minimálně tři dívky, proklouzly do semifinále. V nich pro mnohé překvapivě vypadla septima, která nestačila na oktávu. V souboji o bronz si ale proti dalším maturantům ze 4.B spravila náladu, když vyhrála 2:0 na sety.

Obhájci titulu ze 3.A nenašli na cestě za konečným triumfem přemožitele, když ve finále, jež se nově odehrálo na hlavním hřišti i se světelnou tabulí, porazili oktávu 2:0. „Vyhrát si zasloužili, byli skvělí, tým téměř bez slabin,“ okomentoval organizátor turnaje Jiří Bubák staronové šampiony, kteří zrovna křepčili s pohárem při skladbě We Are the Champions!

Pro 1. a 2. ročníky šlo o premiérové setkání s bojem pod vysokou sítí a získané zkušenosti nováčci turnaje, doufejme, už o Vánocích přetaví v medailové pozice.             

Mgr. Jiří Bubák

Konečné pořadí:

  1. místo: 3.A
  2. místo: OKTÁVA
  3. místo: SEPTIMA
  4. místo: 4.B
  5. místo: 1.B
  6. místo: 2.B
  7. místo: SEXTA
  8. místo: 3.B
  9. místo: KVINTA

gallery