Skvělé výsledky v Talentu Vysočiny 2024

Šest studentů Bigy mezi 20 nominacemi

 

Konec školního roku s sebou přináší mnoho zajímavých akcí. Jednou z nich je bezesporu oceňování nejlepších studentů, mladých sportovců či umělců z našeho kraje, které nese název Talent Vysočiny. Tato soutěž proběhla již podevatenácté a tentokrát na ni bylo nominováno 6 našich studentů, což nás zahřálo u srdce. Šest studentů naší školy se ocitlo mezi 20 nominacemi v oblasti přírodovědné a humanitní.

Dva studenti, Sylvie Troubilová ze septimy a Marek Nedoma z kvarty, se ucházeli o místo Talentu Vysočiny v oblasti přírodovědné. V této kategorii získali cenu Talent Vysočiny dokonce 2 studenti (jeden z mladší kategorie a druhý ze starší kategorie) a jedním ze 2 šťastných se stal náš student Marek Nedoma, který byl oceněn především za svoje úspěchy v Astronomické olympiádě.

V oblasti humanitní jsme měli zástupců ještě více, tentokrát se jednalo o studentku nižšího gymnázia Adélu Troubilovou z kvarty a studentky vyššího gymnázia Viktorii Hadovou a Vanessu Vernerovou ze septimy a  Alžbětu Novotnou ze sexty. Zde jsme vítězný titul nezískali, ale 4 nominace z 10 byly největší satisfakcí za skvěle odvedenou práci našich studentek v tomto roce.

Jako třešnička na dortu bylo ještě ocenění Viki Hadové, která dostala cenu za 1. místo ve Středoškolské odborné činnosti.

Musíme vzdát hold organizátorům této akce, protože jak celý slavnostní program, tak i následný raut byly skvěle připraveny a studenti měli možnost se setkat s nejvyššími představiteli Kraje Vysočina v čele s hejtmanem Vítězslavem Schrekem.

Budeme se těšit na příští Talent a budeme doufat, že se naši studenti  opět objeví mezi těmi nejlepšími v našem kraji.

Závěrem bychom rádi poděkovali všem studentům Bigy, kteří se aktivně účastní soutěží a skvěle nás  reprezentují svými výsledky.

Mgr. Eva Troubilová