Sportovní kurz maturitních ročníků

oktáva a 4.B na tripu :)

Sportovně cyklistický kurz 2021

Pandemický rok 2021 nabídl zrušení všelijakých akcí, sportovně cyklistický kurz se ale ke štěstí 4.B a oktávy jen přeložil z konce června na začátek září. Parta 42 skvělých studentů prožila v Zubří u Nového Města na Moravě sluncem prozářený čas, na který, jak doufáme, budou vzpomínat jen a jen v dobrém. V průběhu týdne se totiž ukázalo, že úvodní strach nebyl na místě. Kurz zdárně „přežili“ i ti nejvystrašenější! Snad na zážitky z pestrého programu jen tak nezapomenou.

Sportovně laděný týden odstartoval přesun do Zubří, kam jsme po přepočítání dojeli všichni. Po odložení kol si účastníci osahali jízdu na kánoi, střelbu ze vzduchovky, zorientovali se v mapě a byli obeznámeni se zdravovědou. Poté už byli rozděleni do šesti týmů, které mezi sebou v dalších dnech zápolily o body do prestižní celokurzové hry a hodnotné ceny. Mnozí studenti si tak poprvé v životě vyzkoušeli orientační běh, vysoká lana, zumbu či kvadriatlon. Nechybělo divadelní okénko nebo každodenní táborák s živou hudbou. Maturanti často dokázali překonat sami sebe a v boji o cenné bodíky dosahovali neskutečných výkonů. Koníkovské trio by mohlo vyprávět… Všichni vyučující doufáme, že nabité sebevědomí zúročí i u maturit!

Zprvu neznalí cyklisté navíc ze sedátek svých kol postupně začali objevovat krásu Žďárských vrchů (Vír, Karasín, Odranec, Milovy, Blatiny, Samotín, Karlštejn, Devět skal, Svratka, Pasecká skála, orchestrión na Veselíčku), v nichž ti nejzdatnější najeli 150 kilometrů. Co dodat, máme tu krásně. 😊

Mgr. Jiří Bubák

 

gallery