Studentky Bigy byly na MČR ve streetu šesté!

Po postupu z okresního a krajského kola v basketbalu 3x3 dívek se představily v Jindřichově Hradci na Mistrovství republiky

Na skvělý výsledek dosáhly čtyři studentky Biskupského gymnázia. Po postupu z okresního a krajského kola v basketbalu 3x3 dívek ročníků 2000 a mladších se představily v Jindřichově Hradci na Mistrovství republiky, kde obsadily v konkurenci 14 týmů 6. místo.

Kvarteto ve složení Michaela Havlíková, Kateřina Roušarová, Tereza Kazdová a Eliška Laštovičková vyhrálo během prvního dne šampionátu oba své zápasy ve skupině (porazilo Děčín a Plzeň) a postoupilo z 1. místa do čtvrtfinále. V klíčovém duelu mistrovství ale nestačilo na Benešov a muselo se smířit s utkáními o 5. až 8. místo. Holky v nich nejdříve porazily Hradec Králové, poté prohrály se Strakonicemi a skončily šesté. Gratulujeme!!!

"Holky během svého tažení třemi streetballovými turnaji posbíraly 10 výher a 2 porážky. Je velká škoda, že poprvé prohrály až ve čtvrtfinále na MČR, zápasy o medaile by jim slušely, ale i tak jde o obrovský úspěch, na který budeme dlouho vzpomínat."


Mgr. Jiří Bubák

 

gallery