Welcome back!

Konzultační hodiny.

Milí studenti,

členové komise anglického a španělského jazyka by vás rádi přivítali ve školním roce 2020-2021. Jsme rádi, že se po mnoha měsících můžeme setkat opět ve třídách na půdě Biskupského gymnázia.

Tematické plány jednotlivých ročníků ve svém základě vycházejí z nejnovějších učebních programů nakladatelství Oxford University Press - Project English (nová edice v primě a sekundě), English File (3. edice), Venture to First Certificate a Aventura nakladatelství Klett, hodiny angličtiny bychom rádi v některých ročnících obohatili o práci s anglickými časopisy Bridge a Ready.

Ve výuce jsou rozvíjeny  jazykové dovednosti - mluvení, psaní, čtení a poslech dle Jednotného evropského referenčního rámce (CEFR) úrovně A1, A2, B1, B2 a C1.

Výuka bude obohacena o práci s anglickou četbou (kterou jsme v některých třídách v době distanční výuky splnili i pro tento školní rok), dramatizací, konverzačními, literárními a jazykovými soutěžemi a projektovou prací. Školní výuka vždy směřuje k úspěšnému složení státní maturitní zkoušky a složení mezinárodních zkoušek z AJ a ŠJ.

V letošním školním roce vám nabídneme tradiční mimoškolní aktivity, například školní klub AJ a ŠJ, kurzy angličtiny,přednášky a prezentace s rodilými mluvčími, účast v různých jazykových a literárních soutěžích a cambridgeské zkoušky nanečisto. Exkurzi do Velké Británie musíme přeložit na příští školní rok.

Budeme pokračovat ve spolupráci s cizojazyčnými institucemi jako je Britská Rada, Oxford University Press, Unilink a Instituto Cervantes.

Vyučující ANJ  vám přejí hezký školní rok ve zdraví a zajímavé práci!

PhDr. Jitka Stráská, vedoucí PK AJ a ŠJ

Konzultační hodiny

PhDr. Jitka Stráská úterý 7:45 – 8:45

Mgr. Jaroslava Řetická středa 7.30-7.55

Mgr. Lenka Bardoňová úterý 11:30 – 11:45

Mrg. Ladislav Výmola čtvrtek 8:50 – 9:35

Mgr. Eva Troubilová středa 7:35 – 7:55

Mgr. Dagmar Tulisová pátek 7:35 – 7:55

Mgr. Ilona Mužátková středa 7:35 – 8:00

Konzultace s vyučujícími si mohou studenti a rodiče domluvit osobně v jakémkoliv vhodném termínu.

Ve Žďáře nad Sázavou 1. září 2020.