Zahraniční stáž v Anglii

29. 4. - 2. 5.2015 se naše vyučující Mgr. Martina Horká zúčastnila zahraniční stáže v anglickém Birminghamu. Stáž byla součástí projektu Akademie věd České republiky, který měl za cíl vzdělávat populizátory přírodovědných vědních oborů.

V roce 2014 se stalo Biskupské gymnázium partnerskou školou Akademie věd ČR. V rámci jejich projektu Otevřená věda jsem byla vybrána k zahraniční stáži v anglickém Birminghamu.  Na programu byla návštěva ThinkTank Science Museum, kde kromě prohlídky musea se uskutečnily i rozmluvy o způsobu popularizace vědy a přírodních oborů mezi širokou veřejností a také o způsobech výuky přírodovědných oborů na školách v Anglii a České republice.

Přínos zahraniční stáže byl pro mě značný. Popularizace vědy praktikovaná v Anglii byla pro mě velmi poučná a získala jsem tak inspiraci, jak postupovat při popularizaci přírodovědných předmětů v mé pedagogické praxi. Díky
debatě s manažerkou Science Musea jsem si doplnila představy o anglickém školství. Tím jsem našla nový směr výuky přírodovědných předmětů, který bych chtěla aplikovat v mé výuce.

experiment